Bastusittning i Fockenfors

Bastusittning är en populär sport i Sveriges minsta kommun, FockenFors. Det är faktiskt här som sporten och bastun kommer ifrån även om det är många som tror att den kommer ifrån Finland.
Klubben
Vårt lag består av: SM brons tagare Bert Jansson, reserv Johan Senapsson, andra reserv Göran Stålnacke och coachen Ojmar Persson.
Träningstiderna är:

Måndag 16.00-17.00

Torsdag 17.00-18.00

Om ni vill ansöka så kan ni skriva till: Ojmar.persson42@fockenfors.se

Bastun
Vår bastu är vedeldad. Den byggdes av vår folkhjälte Karlsson(läs mer på historia). Nu har vi träningar där och den är populär bland många. Bastun är öppen för folk som vill komma alla dagar 14:00-16:00.
När vill svalka dig så kan du bada i vår älv. Vi har en brygga med stege som alla har tillgång till. Medeltemperaturen i älven är 10 grader. Men det är ju på sommarn på vintern är det 3 grader med ett 11 dm tjockt lager is.

image

Pixabay CC0 Public Domain

Pixabay CC0 Public Domain

Historia
Den 31 februari 1987 tog Bert Jansson SM brons. Bert vann över 4:an Johan Jansson med 13 sekunder. Det var en spännande final som Pom Fritsson vann. Bert hade otroliga tiden 73,56 minuter. Bert tilldelades priset för speciella insatser i sport. Han slog också rekord i bastusittningslaget.