imageLite fakta om Sveriges minsta kommuns centrum 😉
Välkommen till vårt centrum här i Sveriges minsta kommun Fockenfors. Det finns en Ica nära och en tredje hand butik. sen finns det oxå Rogers piroger, kommunhuset i en trea på tredje plan, Peter de Lux urmakare, Ians briller och Dr Ogers apotek. I våran fina tredje hand butik så finns det en massa fina grejor som t.ex. Kläder, leksaker, skor mm.

Öppettider

Det är öppet i Ica nära i Sveriges minsta kommun från kl. 8.01 – 20.01 365 dagar om året alltså har vi inte öppet den 29 februari.

Ians briller
öppet från kl. 10.00 – 20.00 alla dagar.

Tredje hand butiken har öppet
mån -fre:
8.00 – 18.00

lör – sön:
10.30 – 16.00
Centrumets historia

Vårt centrum i Sveriges minsta kommun bildades 1337 då var det ändats några butiker som Ians briller och en första hand-butik. Rogers piroger kom till centrumet i Sveriges minsta kommun 1993 det var en stor ändring eftersom vi hade bara haft några få butiker. Det är känt i Sveriges minsta kommun Fockenfors att vi älskar våra piroger. Det var väldigt svårt för Sveriges minsta kommun när vi behövde säga hejdå till vår första hand-butik året var 1742. Efter att våran enda klädes butik gick i konkurs så behövde vi en andra hand-butik osv. År 1888 så kom våran första matbutik det var väldigt stort för våran kommun

Hitta till Sveriges minsta kommunens centrum

Om man tar ettan mot Fockenfors centrum och åker till sista station så kommer man hit direkt!

Klicka på följande om du vill läsa mer om tredje hand-butiken eller resturanger och snabbmatsställen. Om du vill läsa mer om cafèn utanför centrumet kicka här.