Sveriges minsta kommun

 

 I Fockenfors finns några vanliga och några ovanliga vilda djur. Eftersom det är kyligt nästan året om i Fockenfors så finns det djur som trivs bäst i kyla.

Exempel på djur

Fockenfors är en kommun som med tanke på det begränsade området har mycket djur. Här finns tillgång att lyckas se djur som Björnar (finns runt 5 st), Vargar, rävar, älgar, hjortar och smådjur som igelkottar och ödlor. Vi har även gott om fiskar.
På senare tid har det blivit mer känt eftersom vi har en ovanlig art av pingviner som vandrat över från dom sydliga delarna av Atlanten (du kan läsa mer om pingvinerna).
Även tamdjur finns det gott om, Häst, Hund, Katt osv finns att både köpa och hyra.

Aktiviter med djur

Här finns massor av trevliga aktiviteter med djur. Du kan för exempel komma och ta en tur med en guide för att hitta pingvinernas boplatser vilket är mycket svårt och farligt på egen hand och du kan även kolla på Björn och järv med en trygg djurskötare från avstånd.
Varför inte ta en långtur runt forsen med din familj på våra viktbärande ponnys som faktiskt klarar upp till 120 kg.
På loven kan man ha tur att få åka hundsläde över backarna.
Upp till 99% av alla besökare har varit väldigt nöjda med dom flesta aktiviteterna.

Fockenfors Djurgård Sveriges minsta kommun

Vi har nu på senare tid även en gård kallad Fockengården tagit plats i våran kommun. Fockengården ger dig en upplevelse bland våra tamdjur. Vi har samlat tamdjur till en gård med mycket bra priser. Beslutet att skaffa en gård till alla tamdjur gjordes den 17 Augusti 2015 av butikschefen för butiken ”djur till salu”. Läs mer här

Sveriges minsta kommun