Hockey i Fockenfors

Sven Svensson match klubba. Under matchen där Fockenfors van med 1,5 - 1

Sven Svensson match klubba. Under matchen där Fockenfors vann med 1,5- 1

Inledning

Hockey är en förhållande vis stor sport i Fockenfors. Laget har bara runt 5-6 personer i A-laget varje år. Men vi har en stor ungdoms verksamhet med över 15 medlemmar! Förra året. Focken fors har en passionerad A-lags Coach vid namn Örjan Bengthammar. Vår ungdoms tränare heter
Ulf Bryggstad.

Klubbens Historia

Fockenfors Hockey grundades 1969 av Marcus Bengthammar pappa till Örjan Bengthammar. Han startade föreningen Så att han skulle kunna visa upp sin manlighet för brudar. målet med föreningen var att. ”få ett ligg med en snygg brud med sjysta lökar” sa Marcus Bengthammar 1999. Men klubben blev större än så. Föreningen har haft 100 medlemmar sedan 1969.

Marcus Bengthammars sexistiska kvinnosyn har får stark kritik

Lokala regler
Klubben har några lokala regler som bara finns i Fockenfors. Ny utrustning är starkt förbjudet. Eftersom klubben vill hedra hur klubbens budget år 1969 låg på 100kr. Detta ställer till vissa problem eftersom man måste ha godkända skydd för att få spela korpen. Men Fockenfors har fått dispans för denna regel. En annan regel är att i Fockenfors så finns inga offside linjer. Detta har gjort att ingen spelare kan offside regeln. På matcher så går Fockenfors på ett medelvärde av 420 offside.

Bli medlem
Brinner du för hockey? Älskar du Fockenfors? Ifall du svara ja på båda dom frågorna så ska du kontakta. 0742069666 för att bli medlem.

Resultat genom tiderna
Fockenfors bästa resultat i korpen serien är att ha vunnit en enastående 31 matcher av hundra.