Här får du information om Fockenfors jobbverksamhet.

Här i Sveriges minsta kommun, Fockenfors så har vi jobb som passar alla. För dig som är nybörjare eller expert. Här får du läsa om våra jobb och vad de gör för nytta för vårat Fockenfors. Jag Jan-Olof är högsta chef och ansvarar för jobbverksamheten.

Pixabay CC0 Public Domain

Pixabay CC0 Public Domain

Nyanställd

Det är roligt när det kommer nya anställda. Vi tar alltid varmt emot dem med fika och prat. De nyanställda som nyss kommit hit har börjat på övningslektionerna som är första delen av att bli en bra arbetare. Det är bara två månader kvar innan de flesta av dem får flyttas till kontoret där de ska gå igenom våra projekt och arbeten som vi gjort de senaste tio åren. Efter det så kommer det två kontroll-övningar så att vi kan se om de är färdiga för att börja arbeta.
Några av de nyanställda har fått sina datorer och telefoner. Men Alfred Nurquist (en av våra nyanställda) blev av med sin knapptelefon förra veckan då han ringde till sin fru, och Sigrid Andersson (biträdande personalchef) fick inte behålla sin dator då hon hade ”råkat” kolla på en film på datorn.

Hur är det att jobba här?

Vi har många glada arbetare här i Fockenfors. Det är glada och långa arbetsdagar på jobbet året runt. På de flesta jobb i Fockenfors så jobbar du tio timmar per dag. På helgerna jobbar du hemifrån. Du får en veckas ledighet om året som du kan ta ut när du vill. Du kommer att längta till jobbet när du kommer hem på kvällen.

Vad finns det för jobb?
Här i Fockenfors så finns det äldreomsorg, skola och barnomsorg, dator-jobb och massor av annat. Det finns jobb för alla så tveka inte. Vi kan inte garantera att du får jobb på något av våra ställen men om du är intresserad så kan du mejla mig och berätta om dig själv och vilka jobb du är intresserad av jan.olof@fockenfors.se

Elektronik
På våra dator-jobb så kommer du få en bärbar dator att jobba från när du är hemma. Vi kan se om du använder din dator till andra saker som inte hör till jobbet och då kommer vi att ta bort din dator. I såna fall får du en bok som du får jobba i när du är hemma.

Du kommer få en knapptelefon att ringa med till personer på ditt jobb. Om du ringer till andra personer utanför jobbet så kan vi inte garantera att du får behålla den. Vi har bara ett fåtal knapptelefoner att låna ut så ta hand om den väl om du får en.

Du får också en fast telefon på kontoret som endast får användas om du ej har knapptelefon eller om din knapptelefon ej är i funktion. Om du inte har någon knapptelefon så får du bara använda den för att ringa till personer på kontoret.

På kontoret
Vi kommer försöka att se till så att du får ett eget kontorsrum om du är villig att betala för det så länge du har det. Sex kvadratmeter och lägre kostar 1000 kr i månaden och neråt. Sju kvadratmeter och upp till 20 kvadratmeter kostar 2000 kr och uppåt i månaden.

Det finns kontorssalar i utkanten av Fockenfors där du kan jobba. Där får du en plats i max två timmar. Om du inte får en plats där så finns det (om du har tur) lite lediga bord och stolar i vårat bibliotek. Där kan du vara hur länge du vill utan att behöva flytta.

Jobbverksamhetens historia

Det var inte mycket man kunde jobba med här i Fockenfors tidigare år. Det var först när Mi Sui från Japan startade en korvkiosk vid torget. De flesta invånarna blev avundsjuka på denna smarta människa som med egen vilja startat en korvkiosk. Denna avundsjukhet blev till dagens jobbverksamhet i Fockenfors. Folk startade med fart en mängd jobb och anlitade folk som arbetade. Men sen kom en period av hopplöshet. Vi hade fler företag än invånare i Fockenfors. Varje företag gjorde en stor insats för Fockenfors så det var svårt att lägga ner mer än 70% av alla företag och jobb som nyss blivit påbörjade. Idag har vi en ungefär lagom mängd företag. Men våran avundsjuka sitter fortfarande kvar så vi kan inte sluta med att göra jobbverksamheten större.

Felanmälan
Har du något problem med något på jobbet? Då kan du mejla mig jan.olof@fockenfors.se så tar jag upp det och felet kommer att lösas snarast inom två veckor. För att förebygga felen som oftast händer med datorn så kan du koppla in sladdarna som ska kopplas in och ansluta till vårat nätverk.

 

Kontakt
Mail: jan.olof@fockenfors.se
Telefon: Hemligt nummer (Det står så, klaga inte)

Sidan är skriven och uppdaterad av mig Jan-Olof som är högsta chef och son till Ingrid och Noor som är medlemmar i The Rockstars. Jag är Norsk och har en stor erfarenhet av Nordnosk valfångst.

Sveriges minsta kommun