Välkommen till Fockenfors trevligaste café!

Om:

Kom till café Glada Renen! Caféet glada renen är ett fint café som alla i Fockenfors går till för att ta en fika. Både stora som små älskar fikat vi bjuder på. Vi har tama renar och härligt fika!

Utseende/lokaler:

Glada renen är en liten, mysig trästuga täckt med löv över hela taket som ger en mysig och välkomnande känsla. Vi har även en väldigt stor och fin uteservering som jag rekommenderar er att fika vid med familjen. Det är otroligt skönt när solen tittar fram och steker alldeles lagom.

Plats:

Café glada renen ligger i den populära turist attraktionen Höstskogen där det är höst året runt. Träden är fyllda med gula och orange vackert färgade blad. Det är en mysig, fin och väldigt trevlig skog att ta en promenad i eller en liten fika.

Renar:

Det går tama renar lösa i hela skogen så du vet aldrig när du kan träffa på en av dom. Det är tillåtet att klappa och mata renarna. Vi har en liten bod längre in i skogen med redskap, där kan man rida på renarna. (Priserna står längre ner på sidan)

Historia:

Café Glada Renen bildades år 1785. Från början var det ett gammalt slott vid namn Focken-slott, men efter att det startats en brand år 1693 så var det bara ett litet skjul av trä kvar. I flera år stod det lilla skjulet tomt under dom stora träden i höstskogen. Men år 1785 bestämde sig Lars-Gunnar som sagt för att öppna ett café i skjulet. Han dekorerade och inredde det, och satte upp affischer i hela Fockenfors. Café Glada Renen blev ett väldigt vanligt och populärt café i Fockenfors och det är det även idag. Lars-Gunnar avled tyvärr år 1862 då caféet gått i arv ända sen dess. Idag ägs caféet av Lars-Gunnars barnbarnbarnbarnbarns barnbarn Krister och hans fem syskon.

Öppettider:

Höstskogen är öppet dygnet runt och alla är välkomna!

Café Glada Renen:

Mån-Fre

07:00-19:30

Lör – Sön
09:00 – 21:00

Om du vill klappa eller mata renarna är det öppet dygnet runt! Renarna får endast matas med gräs eller höstkaka.

Ren ridning:
Mån – Fre
16:00 – 19:00

Lör – Sön
10:30 – 16:00

Ren ridning kostar:
Barn: 20 kr
Vuxna: 30 kr