Infört PRIDE-parad i Fockenfors
Gayparet Svensson har kommit till Fockenfors och berättat hur kul det är med Pride. Så här säger Gustav Svensson:

när jag kom till Fockenfors tyckte jag det saknades mycket ”moderna och sociala” aktiviteter som t.ex. Pride-paraden. Så jag ställde mig helt enkelt upp på torget med min kära make och försökte få folkets uppmärksamhet. Det gick förvånansvärt bra. Kommunstyrelsens ordförande kom och tog med sig förslaget till kommunstyrelsen.
Så här säger Markus Svensson:
Jag är väldigt stolt över min man som tagit sin tid för att skapa en aktivitet (som egentligen redan finns) men som aldrig nåt fram till Fockenfors.

Pride-paraden kommer inte inträffa samma dag som i övriga landet pågrund av att det inte finns tillräckligt med människor som ställer upp. Fockenfors får alltså anlita personer från Stockholm några dagar senare som kan bygga upp den stora aktiviteten.