Lova Asklöf

Lova Asklöf

     

 

 

 

     

 

I Fockenfors finns det många intressanta ställen att besöka.

Centrumparken
Vid centrum ligger en av Fockenfors finaste parker. Parken bildades på 1800 talet och har nyligen blivit ett naturreservat med många olika växter och träd.

image

Lova Asklöf

Skogen
Här i Fockenfors finns det många fantastiska skogar. Perfekta för en morgonpromenad vid vattnet. Här kan man också skåda utrotningshotade fåglar och se alla fantastiska vårträd. På sommaren öppnar även alla fik vid forsen där man kan ta sitt morgon kaffe. Runt om vattnet finns det även många fina badplatser som passar både vuxna och barn. Skogen har ett stort utbud på ovanliga djurarter. Här kan du läsa mer och djurliv.

Fjällen.                                            
Uppe i norra Fockenfors ligger fjällen. Ett favoritställe för många familjer under jullovet. De stora skidbackarna och det kalla vädret är perfekt för en kall semester på vintern. Enda sen 1900-talet har det stora fjällbackarna varit det ställe med mest inkomst under året.

Forsen                                                                                                          

Norr om Fockenfors ligger den centrala forsen. Vid det glansiga vattnet ligger även restaurangen Forsen. Omgivningen runt om är en trivsam miljö med många växter och träd. Den ligger även centralt till olika transport och nära till skolor och dagis.